Részletes leírás

A „Bioklíma ház” egy építészeti koncepció, amely a ház térrendezésével, a helyi éghajlati viszonyok figyelembe vételével, kimagasló minőségű anyagokból a mai elvárásoknak megfelelő, alacsony energiaigényű, modern vonalvezetésű, egészséges klímájú, faszerkezetes lakóházakat hoz létre.

A Finnbar ezeket a házakat is finn ragasztott gerendákból építi fel. A szerkezetekben kompromisszumok nélkül, csak és kizárólag prémium minőségű, egészségre ártalmatlan anyagokat alkalmazunk.

Az építőanyag

Bioklíma házaink teherhordó szerkezete lehet hagyományos szerkezetű gerendaház 112*260-134*260 mm méretben, illetve ragasztott tartókból álló favázas szerkezet.

A Finnbar egy olyan konstrukciót választott a favázas szerkezetű épületeihez, amelyben a vázszerkezet közötti szigetelésen kívül egy második réteget kapnak a falak az esetleges hőhidak kiküszöbölésére.

Alapanyagaink, szerkezeteink CE engedéllyel, gyártói teljesítmény nyilatkozattal rendelkeznek.

Szerkezeti felépítés

Favázas házaink, Bioklíma gerendaházaink szigeteltek, a határoló falazataink hőszigetelési értéke 0.20 alatti. Tetősíkjainkat minimum 30 cm szigeteléssel látjuk el. Szigetelőanyagként fagyapotot, cellulózt alkalmazunk. A favázas szerkezetű épületek homlokzatai a faborításon túl vakoltak is lehetnek, így ezek a házak épített városi környezetbe is beilleszthetőek. A belterekben a jó klímához szükséges mennyiségű faanyag használatán túl festett falakat / natúr kő borításokat ajánlunk, amelyekkel lakóterünket érdekesebbé, modernebbé varázsolhatjuk.

Egy nagyon jó energiahatékonyságú épületnél elengedhetetlen feltétel a jó légzárás. A cél a jól kontrollált ki és be áramló levegővel, hogy csökkentsük épületünk energiafogyasztását. Fa nyílászáróink 3 rétegűek. Gépész tervezőnk közreműködésével igyekszünk megrendelőink életviteli szokásainak megfelelő, hatékony, energiatakarékos, lehetőleg megújuló rendszereket használni.

Stílus

Egyedi tervezésű és gyártású házaink modern vonalvezetésűek, szögletes formájúak.

Tervezéstől a beköltözésig

Fél év, ennyi idő szükséges ahhoz, hogy minden a helyére kerüljön. Persze ha valaki már pontos tervekkel rendelkezik amikor felkeres bennünket, rövidebb idő alatt is felépülhet álomháza. Az építkezés gyors és rendezett, szerkezetkész és kulcsrakész kivitelezést is vállalunk. Igény esetén kalákában is felépítheti házát, a biztos hátteret jelentő építésvezetőnk segítségével.

A minőség megőrzése érdekében nincs értelme siettetni az építést. A munkafolyamatok sorrendjének és a javasolt száradási időnek a betartása nélkülözhetetlen a minőségi kivitelezéshez.